Ta sig vatten över huvudet

Snöskottning väntar, så det blir en kortis.

Funderade mer på det där med Ericson. Det verkar som om hela näringslivet lever i någon slags masspsykos. "Alla andra säger ju upp folk, så då måste kanske vi också göra det." Och det handlar inte längre om att undvika förlust, utan att maximera vinst.

Vid fikabordet i går förmiddag kom man fram till att dykning och alkohol inte hör ihop. Jag håller med helt. Det är jättesvårt att dricka alkohol, och för den delen alkoholfritt också, när man befinner sig under vatten.
Förresten är jag mycket frågande till den här ständiga strävan till bad och dykning som vissa ger uttryck för. Det verkar som om de har fått hela evolutionen om bakfoten. För det är ju så här:
Det första livet skapades i vatten. Så småningom lyckades vissa livsformer utvecklas så att de stundtals kunde ta sig upp på land. Den fortsatta utveckling ledde till helt landboende varelser, som människan. Under denna process utvecklades gälarna till lungor och fenor och simhud försvann.
Att åter söka sig ner i vattnet är ju då att nonchalera miljontals år av strävan att komma därifrån. Om det finns en gud och denne gud hade velat att vi skulle vistas i vatten hade han eller hon utrustat oss med gälar och simhud mellan tärna. Nu har vi lungor och en hud som inte mår bra av för allt för lång exponering av vätska. Behövs det fler bevis?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0