Reasons to be cheerful

Nej, det blir inget om Ian Dury, även om han en gång skrev en låt med denna titel. Nej detta är en miniguide för er som vill fira lite extra de närmaste dagarna.

Imorgon 25 januari firas Burns night, dvs minnet av Skottlands store skald Robert Burns. I år är det extra festligt eftersom det är exakt 250 år sedan han föddes. Så fram med den skotska pölsan, whiskyn och säckpipan! Och kom ihåg att om din whisky stavas whiskey på etiketten så är den inte skotsk, och får därmed drickas någon annan dag.
Ett speciellt inlägg om Robert Burns kommer imorgon. Jag ska bara samla länkar till det.

Och missade du att fira nyår? I så fall får du en ny chans på måndag för 26 januari firar kineserna sitt nyår. Dags för lite ris och sötsur sås kanske.

Och vill du fira hela året har fyra stora kompositörer jubileum under 2009; Purcell (engelsman av födsel och ohejdad vana), Händel (tysk som blev engelsman), Haydn (som skrev en rad av sina stora verk i England) och Mendelssohn (som säkert också var i England någon gång.)
Om ni besöker London under året kan ni ju passa på att besöka Händelmuséet på Brook Street (parallellgata till Oxford Street och muséet ligger ungefär vid Bond Street) eller Purcellmonumentet som står på vänstra sidan gatan på den gata som löper från Victoria Station till Westminster Abbey. Kliv av bussen efter att ni passerat puben "The Albert". Kliver ni av lite tidigare kan ni förresten se den underbara katolska katedralen Westminster Cathedral i tjusig bysantinsk stil. En av Londons gömda pärlor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0