Hemligt

Löpsedlarna skriker ut om "Lotta Engbergs hemliga operation". Men den är väl inte så hemlig längre. Hon har tydligen varit borta från TV på grund av den. Men har vi märkt det? Hon var ju med i På Spåret för ett par veckor sedan.
Obs! Raderna ovan är inget angrepp på Lotta, som är en alldeles förträfflig dam, utan på kvällstidningarnas hyenainstinkter.
Hemma har vi beslutat att beställa kommisarie Lynley-DVD-filmer i trepack direkt från CDon. Samma pris, men så slipper man slösa med papper genom att få en kvällstidning med på köpet.

Igår hade vi högtidsstund i vardagsrummet, i alla fall jag. Drygt tre timmars nonstopspelande med inriktning dalsländsk folkmusik. Även om jag måste erkänna att vi mot slutet fuskade lite och drog en improviserad blues i G-dur på nyckelharpa, munspel och gitarr.

Incidenten i Göteborg med pastan som togs upp från golvet och sedan skickades till skolmatsalen påminner mig om en liknande incident i Fawlty Towers, fast då med en schnitzel i huvudrollen. Kocken yttrade de klassiska orden: "What the guest can't see the chef gets away with."

Och fundera lite kring julhandeln. Hur mådde vi egentligen i julas? Dagligvarorna gick enligt DN upp med 3,6 %, dvs mer mat (eller dyrare). Däremot backade en rad klassiska julklappar; guld och smycken -10,3 %, leksaker - 3,6 % och bok och papper - 8,7 %. Så vi frossade mer, men blev mindre givmilda. Och vi fick vårt straff. Apotekets försäljning + 14,2 %.

På tal om tisdagens blogg. Två drömmar till:
1. Att få tag på en 11-strängad Bolingitarr
2. Att få lyssna på Göran Söllscher i Kulturbruket på Dal.
Och i väntan på att mina drömmar ska slå in:

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0