Julslut

Vinterlycka är att öppna ytterdörren på morgonen för att gå ut och hämta tidningen och konstatera att det inte behövs någon snöskottning.
Så var då äntligen julen slut. Ja, liturgiskt alltså. Igår kväll kl 18.00 bytte kyrkan liturgi från den som hör ihop med julen till den som föregår påsk. Vi firade med att fika på överblivna lussekatter, mest orsakat av att det inte gick att få tag på några semlor.

Efter att ha läst söndagens kvällstidningar, och pratat med några som tittade, är jag närmast lättad över att ha sluppit se Melodifestivalen i lördag. Jag säger som jag sa i Kulturbruket. "Vad är väl en kväll med Melodifestivalen mot en ukulelekonsert i Kulturbruket." Nästa lördag ser vi Fairport Convention på The Royal Spa Centre i Leamington Spa. Jag sörjer inte det bytet heller. Ska nog hitta på ursäkter både 21 och 28 februari också.

Såg Manchester United slå West Ham i Premier League. Man U är fantastiska. När alla andra klubbar sparkar tränare så fort det går emot är Sir Alex Ferguson kvar oavsett. Alla andra klubbar köper spelare titt och täät, Man U håller i princip fast vid sina och köper bara enstaka spelare om verkligen kan tillföra något. Men så har de också trotjänare som varit med enda sedan början av 1990-talet. Det verkar som om klubbkänslan lever kvar i Man U när det över allt annars bara handlar om pengar. (Men i och för sig har de nog vett att betala spelarna bra.)

PS. Tjuvtittade lite på Melodifestivalsreprisen i reklampauserna i Cold Case igår. (Vad som helst bara man slipper reklamen.) Caroline af Ugglas låt var riktigt bra. Musikaliskt verkar hon rört sig bakåt från janis Joplin till Stax-soul från mitten på 1960-talet, när Booker T & MG var husband i studion. Inte förvånande att hon döpt sin son till Otis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0