Åldrande

Två inbördes konkurrerande tankar:
1. Jag kan väl inte vara gammal. Faktum är att jag aldrig mer i mitt liv kommer att vara så ung som jag är nu!
2. Jag är nog inte så ung längre. Jag har ju aldrig förut varit så gammal som jag är just nu.

Har konstaterat att jag bommar de två första deltävlingarna i Melodifestivalen. Har ännu inte förlorat en minuts sömn med anledning av detta och tror inte jag kommer att förlora någon framledes heller. 65 % av de som svarade på Radio Västs enkät sade sig ha tröttnat på programmet redan innan det visats. Ett svar från min sida hade inte sänkt den andelen.

Det jag skrev om vindkraft besannades i Rapport igår. Alla på den skärgårdsö i Stockholm där det planeras en vindkraftspark säger sig vara för vidkraft, men inte just på deras ö. Det måste finnas bättre ställen hävdar de. Det tycker säkert alla andra också. Alla vill vi hade det maximalt bra, men ingen verkar vilja göra minsta uppoffring för att vi totalt sett ska få det bättre. Var det ingen som lyssnade på Kennedy för snart 50 år sedan: "Fråga inte vad ditt land kan göra för dig, fråga istället för vad du kan göra för ditt land."

Och så blev det väl lite fel när biskop Krook i rapport sa något om att präster inte ska behöva ta ställning till om de ska viga par som inte vill, eller hur nu syftningen blev. Jag håller med. Jag hoppas verkligen att ingen präst viger par som inte vill vigas, oavsett om paren är samkönade eller inte.

Vår vän John lyckades hitta en som ville ha de Fairportbiljetter John och hans fru inte kunde utnyttja. Konstaterade oroligt att en av dem är med i en duo jag recenserade för några år sedan. Letade fram recensionen och pustade ut. Han är nog inte arg på mig för detta, den var riktigt positiv.
Annat är det med fiolspelaren i en mycket känd engelsk folkrockgrupp (inte Fairport, den andra). Han har fortfarande inte förlåtit mig för att jag i en recension ärligt redovisade vad jag tyckte om hans senaste solo-CD. "Never contact me again", var han sista ord till mig. Det låg mig tydligen i fatet att jag uttryckt mitt missnöje med att han något år tidigare på en av gruppens skivor fullkomligt slaktat en av mina favoritlåtar av Turlough Carolan. Så illa placerade glissandon har världen aldrig tidigare hört.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0