Slut eller början?http://publishme.se/logout/

Det var intensivt julfirande igår. Första delen i Källby med dottern och hennes familj, inklusive en bilfärd genom ett vintrigt Skaraborg i syfte att fylla på förrådet av chokladaskar. Är egentligen för att även handelsanställda borde få ledigt på julafton, men karaktärsstyrka och konsekvens har aldrig varit mina mest utmärkande drag. Vi hittade dessutom en bra vinterjacka och en uppseendeväckande mössa till sonen, så det kanske fanns någon mening med det hela.
Julbordet var magnifikt. Hälften från oss, hälften från dem. Fruns inlagda sill är en av julens höjdare, och jag var glad att vi satsat lite extra och köpt rökt lax från Håverud istället för den billigare med butikskedjans namn på.
Julklappsutdelningen illustrerade på ett utmärkt sätt hur Lego vänt ett underskott till miljardvinst de senaste åren. Det sägs att det finns 68 legobitar per invånare på jorden. Om man ser hur många våra barnbarn har så är det många jordinvånare som är helt utan.
Jag finns bland annat ett par helt unika (jag lovar) vinglas.

Det kan knappast vara av miljöskäl som E20 vid Götene nu är motorväg. Det har blivit en rejäl omväg, och bilarna kör fortare. Men det kanske finns någon mening bakom det hela.

På eftermiddagen drog vi oss hem till Dalsland. Risgrynsgröt och mer julklappar. Och så årets bästa julkonsert på TV2. Här är en av låtarna de sjöng.


Sedan var julafton slut. Nu är det bara julefrid under några dar. Men hade vi varit i engelskspråkiga länder hade det varit dags att öppna paketen nu. Där har man bara just börjat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0