Teorier och Ledin

Har just tittat igenom kvällens TV-program. Det mest sevärda verkar vara en repris på Morse.
Teori 1: Eftersom det finns så många TV-kanaler och det måste produceras så många program för att fylla dem har ingen längre vare sig tid eller pengar att producera bra, sevärda program.
Teori 2: De tänker: Aha, han köper en massa DVD. Då ska inte vi satsa på att ge honom något sevärt, han kan titta på sina DVD-er istället.

Möjligtvis skulle man kunna titta på sim-VM, ni vet de där som kastar sig i vattnet och gör allt för att så snabbt som möjligt komma upp igen. Jag trodde bad skulle vara avkopplande.
Teori 3: Om det finns en Gud, och denne Gud hade skapat oss för ett liv i vatten, hade han/hon (välj önskat kön utifrån er manschauvinistiska eller feministiska övertygelse) utrustat oss med simhud mellan tårna och gälar.
Kom ihåg att ett viktigt steg i evolutionen var när våra förfäder tog steget upp ur vattnet. Det finns ingen anledning att vrida den klockan tillbaka.
Men det är klart, de här superbaddräkterna gör väl att simmarna knappt blir våta.

Idag är det hösthemmapremiär för Melleruds IF. Dags att leta fram fakta till presentationen av motståndarna och lite musik att spela i pausen. Ambitionen ligger fast: Ingen dansbandsmusik på Rådavallen.

Konstaterar att Tomas Ledin som vanligt får dåliga recensioner för sin turné. Han själv anar en konspiration från proggare och recensenter. Nja ...
Tyvärr förstörde herr Ledin sina aktier hos mig mycket tidigt, en av de första gångerna han var med på TV. Vi hade läst om denne nye singer/songwriter och eftersom vi var beundrare av Jackson Browne, James Taylor och andra som TL angav som inspirationskällor hade vi stora förhoppningar.
Så kom introduktionen till en av låtarna. Han hade varit på en fest och i en lägenhet på andra sidan gatan gick en ensam kille av och an i det upplysta vardagsrummet. Vännerna på festen berättade att killen var en enstöring och att han ofta sågs göra detta. Herr Ledin tyckte så synd om honom att han skrev en låt om honom. Men, hej där ... Stor hjälp.
När sedan en kompis till en kompis några år senare fick jobb i Ledins kompband på sommarens folkparksturné och kunde berätta att TL och bandet inte ens åkte i samma fordon mellan spelningarna då föll de sista gnuttorna hopp.
Jag långsint? Var får ni det ifrån? Jag gillar faktiskt "Vad gör du nu för tiden ..." och "Genom ett regnigt Europa" och har spelat "Somaren är kort" på scen flera gånger ..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0