Helgen snart slut

Söndag kväll. En sista nedvarvning framför TV:n innan det är dags att sova och samla krafter inför arbetsveckan. De sista vinslattarna från helgens måltider glider villigt ner genom strupen (vi hade en halv flaska tyskt vitt kvar). I valet mellan Brottskod försvunnen och Doc Martin blir det den senare, och sedan sista kvarten på IFK Göteborg-Elfsborg.
Doc Martin bjuder på så härliga bilder från Cornwall. Och så är Martin Clunes härlig i rollen som den närmast asociale doktorn med blodskräck. Minns med glädje Martin lunes insatser i Men Behaving Badly, en komediserie som gick sex säsonger i England (gissa vilka som har alltihop på DVD) men aldrig riktigt slog i Sverige.

Har varit en riktigt bra helg. Som jag tidigare konstaterat var lördagen härlig, trots regnet, och söndagen blev också bra. Kort shopping i Överby, inklusive en dammsugare. Den gamla är helt OK, men det är skönt att ha en på varje våning, så slipper man släpa den upp och ner i trappan. Inte för att det städas så ofta på övervångingen sedan sonen flyttade, men ändå.

Och så 7-årsfirande med äldsta barnbarnet. Blev närmast en orgie i Legobyggande. Både den äldre och den yngre dottersonen är helt fångade av Lego, och vill gärna bygga själva utifrån instruktionerna. Dessutom var dotterns hemmagjorda tårta delikat, klart bättre än dem man köper för dyra pengar på konditorierna. Kladdkakan (och lasagnen) var också god.

Att Sverige vann båda finnkamperna var inte heller helt oangenämt. Vi hörde slutet på Sportradion, och deras kommentatorer är underbara att lyssna på. De blir så härligt entusiastiska när det går bra för Sverige. Dessutom kommenterar de idrotten istället för att pladdra om allt möjligt under tiden det pågår.

Födelsedagsbarnet bygger Lego.


Lillebror har också byggt på egen hand.


Den godaste tårta jag ätit denna sommar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0