Vårpremiärer

Vilken härlig vårdag vi hae igår. Runt +15 och sol. Synd bara att jag var tvungen att ägna delar av den åt skrivande och tvättstrykning. Men vi hann en del annat också.
* Vi hade vårpremiär när det gäller att hänga ut tvätt.
* Och så hann vi med första grillningen. Man känner att våren är kommen när grillröken sprider sig och potatissalladen gör sin årsdebut utomhus. Den gick bra till hamburgarna. Men det tog tid att få glöd. Det verkade som om grillkolen var sur över att ha varit inlåst i förrådet över vintern.
Och det gamla äppelträdet som bara gett 3-4 ätbara äpplen per år är numera bara en stubbbe, låt vara ganska hög stubbe. Det finns gränser för vad man klarar med en halvslö fogsvans. Men det murkna staketet är rivet. Återstår bara att plocka ur spikarna ur brädbitarna.

Och så var det ju allsvensk fotbollspremiär. Kombinerade stryktning med att se Elfsborg-Hammarby. Som vanligt hade kommentatorerna bestämt sig för vilket lag som var intressantast och ägnade mest prattid åt Boråsarna. Och visst, de hade det mesta av spelet, men det snyggaste målet, och enda spelmålet, var Hammarbys. Elfsborg behövde två straffar för att göra ett mål.
Inte konstigt förresten att Häcken förlorade. Jag klippte ju den på eftermiddagen. (Obs! Skämt.)

På kvällen såg vi Titti Sjöblom och hennes make Ehrling (inte Sjöblom). Åter igen ett bevis på att enkelhet fungerar. Det behövs inte blinkande lampor, noga uttänkt koreografi, märkliga kläder eller fläktar. Två sångröster och en gitarr räcker bra om låtarna är bra. Musiken står för sig själv.
Titti är en urstyv sångerska, med en av Sveriges vackraste röster. Men kvällens överraskning var Ehrling. Underbart gitarrljud och jättefint gitarrspel. Dessutom är han en icke oäven sångare, och så får han liv i gamla slitna roliga historier.
Synd bara att den yngre publiken inte hittade dit. Vi sänkte nog medelåldern en bra bit genom vår närvaro, och då valde den besökande sonen ändå att stanna hemma.

Kommentarer
Postat av: Ullabritt

Ja, det är bara att beklaga de mellerudsbor som valt att stanna hemma i går kväll. De gick verkligen miste om något.

Titti visste jag ju var jag hade sen tidigare, men Ehrling var absolut en oväntad bonus. Håller med om att gitarrljudet var fantastiskt - och även hans sätt att hantera sitt instrument. En kväll värd sitt, synnerligen blygsamma, biljettpris, helt klart!

Ullabritt

2009-04-05 @ 08:49:53
Postat av: Mia

Har oxå börjat blogg, men jag har mindre text och mer bilder.

2009-04-05 @ 18:40:27
URL: http://pratkvarnenmiis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0