Svennis

Vilken bom. Började skriva på dagens blogg igårkväll, men tryckte på publicera för tidigt. Så här kommer ett kort inlägg till.

Arbetslösheten bland svenskar ökade med en igår när Svennis fick sparken som Mexicos förbundskapten. Även om det säkert inte går någon nöd på honom ekonomiskt tycker jag lite synd om karlen. Han är lite underskattad.
Han fick sparken från England, som av någon anledning tror att deras landslag tillhör världseliten. Den nya tränaren har höjts till skyarna. Och i onsdags lyckades man besegra Ukraina på hemmaplan med hela 2-1, efter ett segermål i 85:e minuten. 2-1 mot Ukraina, hur stort är det? Ett Ukraina som, om jag minns rätt, fick stryk med sådär 3-0 i lördags mot en nation utan anspråk på att tillhöra världseliten.
Och så sparkades han från Manchester City efter att laget bara kommit på 10:e plats i Premier League. Hur gick det sedan? Jo, efter flera stora värvningar och med ny tränare ligger laget på just 10:e plats i PL.
När ska de som äger fotbollsklubbar och de som leder fotbollsförbund fatta att det är långsiktigheten som lönar sig. Titta på Manchester United, i toppen år efter år, trots/tack vare att man inte bytt tränare på över 20 år och att man inte byter ut stora delar av laget varje år. Och man kan tycka mycket om Lasse Lagerbäck, men under hans ledning har landslaget nått betydligt större framgångar än spelarmaterialet motiverar. han ser till att 1 + 1 = 3 gång på gång.

Det bästa Svennis gjort, i mina ögon, är dock varken en fotbollsmerit eller hans förmåga att attrahera kvinnor.
På en resa till en bortamatch gnällde Lazios spelare över att de tvingades åka buss. De klagade på hur hårt och tufft livet som fotbollsproffs var. När de passerade ett vägarbete stannade Svennis bussen, uppmanade spelarna att titta på gubbarna som arbetade vid vägkanten och förklarade ungefär så här: "De har det tufft. De sliter i värme och avgaser 8 timmar om dagen för en lön som är en bråkdel av er. Ni har inget att gnälla över."
Bra rutet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0