Påskafton

Vi struntade i konstrundan på Österlen idag. Men vi var nog ganska ensamma om det. Vägen mellan Tomelilla och Simrishamn var full av bilar, och nere i Brantevik var det riktigt trångt. Det bästa med konstrundetrafiken är att folk kör långsamt. Alla spejar hela tiden efter de små gul-röda bollarna som skvallrar om att här finns en ateljé.
Men vi kanske skärper oss imorgon och besöker någon efter den stora loppmarknaden i Skillinge. (Får inte bommas om man är på Österlen den söndag i månaden när de öppnar portarna. Sist köpte jag ett helt uppslagsverk för en hundralapp, och frun har hittat tjusiga gjutjärnljusstakar för några tior.)

Bo Ohlsson är Tomellillas största utflyktsmål (men ni ska inte bomma Hasse & Tage-museet). Affären har blivit sämre. Priserna är inte alls så låga som de en gång var, och när det gäller kläder har sortimentet minskat kraftigt. Men vi blev ändå av med några hundralappar. Bäst är dock frukt- och grönsakstältet utanför. Och på Staoilmacken en kilometer västerut kostade bensinen bara 10,74 litern.
Dagens fynd var dock Mackmyra-whiskyn frun hittade på Systemet i Tomelilla. Tydligen har det inte gått upp för skåningarna vilken raritet det är för de hade flera flaskor kvar i lager.
Och sedan hör det till att en solig vardag sitta nere i hamnen i Simrishamn och äta det man köpt i den närbelägna grillen.

Ha en fortsatt bra påsk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0