Nationalsånger

Letade efter Estlands nationalsång igår. Texten återfanns snabbt på Wikipedia, men musiken? Hittade noterna på biblioteket, men då i form av Finlands. Visste ni att Finland och Estland har samma melodi till sina nationalsånger, men givetvis olika texter. Så småningom gav jag mig in på YouTube, och mycket riktigt. Där fanns ett otal versioner; solister, körer och blåsorkestrar. Hur löste vi egentligen sådant här innan Internet fanns?

Passade också på att riva de sista bitarna av staketet mot vägen. Vissa bräder var så murkna att det bara vara att dra lite i dem så lossnade de. Andra fick sågas loss. Och några av stolparna står skam till sägandes kvar. Gick inte att få upp. Tar dem senare när jag ska gräva upp området för att anlägga en liten mur.
Själva rivandet är ganska roligt. Ger utlopp för min latenta destruktivitet. Men att stå och plocka ur spiken ur de bortrivna brädorna är desta tråkigare. Varför har man ingen son hemma längre som kan beordras till sådant?

Vi hann med att se det femte avsnittet av Morse innan vi somnade. Konstaterar att hans drickande är mer uttalat i de tidiga avsnitten, som scenen i nummer fem där han anländer till puben precis när pubägaren har ropat "Time" och all servering har upphört.
En tydlig tidsmarkör förresten, att avsnittet är inspelat medan engelska pubar fortfarande stängdes några timmar under eftermiddagen. Margret Thatcher var den som avskaffade ofoget, något som fick en Thatcherhatande, men ölälskande vän (själv politiker för Liberals) i Swansea att börja tvivla på sitt livs mission, att få bort järnladyn från makten. Det sägs att även solen har fläckar, och därmed var det bevisat att även det djupaste mörker innehålker små ljusglimtar.

Kommentarer
Postat av: Elena

Dagens fråga: Vad är det värsta med sommaren? =)

2009-04-08 @ 13:20:40
URL: http://elenasobrino.blogg.se/
Postat av: Lasse

Finns sammanfattat i Bengt Sändhs "Nu är den förbannade sommarn här".

2009-04-08 @ 17:12:03
URL: http://badjokes.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0