Kväll på Österlen

NWT recenserade den nya Eddi Reader-skivan i morse. Jag rusade genast till datorn för att beställa den. Första märkligheten var utgivningsdatum. CDon hävdade att den skulle ges ut 10 april, dvs på Långfredagen. Vem ger ut CD då?
Sedan funderade jag kring priset. 178 kr inklusive porto. Vill minnas att när vi köpte vår första CD-spelare, i februari 1987, för 22 år sedan, kostade en normalpris-CD på NK i Stockholm 165 kr. Det var då jag som studierektor på en skola med 700 elever hade en lön på hela 13 000 kr i månaden. Inte mycket till inflation. Och på den tiden var det ingen som laddade ner musik från Internet eller piratkopierade CD med hänvisning till att det var för dyrt att köpa.

Vi körde 50 mil, från Mellerud till Borrby Strand idag. Märkligt lite folk, och nästan ingen matkö, på IKEA i Bäckebol. Lite mer drag på Coop Forum i Halmstad, men ändå lugnt i cafeterian.
Men det märks att vi kommit söderut. Här har fälten hunnit bli gröna, och blommor som ännu slumrar i Mellerud har hunnit slå ut. Hoppas vädret håller i sig. Stranden mellan Mälarhusen och Kyl är helt suverän att promenera längs. Man kan faktiskt ta sig hela vägen till Sandhammaren om man vill. Drygt en mil obruten sandstrand. Vem behöver Thailand och Turkiet?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0