Kärlek och amerikaner

Så kul för Linda Rosing att hon hittat "den rätte för Rosing", även om vissa tidningar påstår att de inte är kära. Men vem trodde väl att man skulle kunna hitta sin riktiga livskärlek i ett TV-program.
När jag var betydligt yngre, och relativt nyförälskad, fick jag via en präst lära mig distinktionen mellan förälskelse och kärlek. Förälskelse den vaknar snabbt, flammar upp och om man har tur utvecklas den till kärlek. Förälskelsen är övergående, men kärleken är långvarig. Att vara kär i någon kräver mer än förälskelsen. Förälskelsen kan tändas av ett par vackra ögon, kärleken är till hela personen. Och den är svår att förklara.

Igårkväll hade vi en intressant diskussion kring hur man ska locka svenskamerikaner med rötterna i Dalsland att komma och hälsa på vårt landskap, och hur man i största allmänhet får amerikaner till Sverige. Ett av medlen är att betona svenskheten. En amerikan kommer knappast till Sverige för att äta på McDonalds, men vi kanske kan locka hit honom/henne med sill, ägg och knäckebröd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0