Fel väder

Hela Sverige har sol och varmt, utom sydligaste delen av Österlen. +6 och dimma var inte riktigt vår idé om att möta våren i söder. Men vi har varmt och skönt inomhus.

Österlen håller på att förvandlas till en enda stor loppmarknad, utspädd med konstnärer. Överallt man åker är det skyltar om loppis. Det är idrottsföreningar, privatpersoner och allehanda andra. Bara välja och vraka.
Men Skillinge IFs är något alldeles extra. Öppet två timmar i månaden i några gamla hamnmagasin. Mängder av prylar och tjockt med folk. Vi spenderade 210 kr för fyra fina ljusstakar, fyra romaner och Bonniers konversationslexikon från 1925-29 komplett i 12 band. Ytterligare ett uppslagsverk till samlingen. Det äldsta hittills.

Eftermiddagen ägnades åt konsert i S:t Nicolai Kyrka i Simrishamn med Simrishamns återuppståndna (passar bra på en påskdag eller hur) orkesterförening. Cirka 20 personer i blandade åldrar som spelade lättsam klassisk musik, som Water Music, lite Bach, Roman och sådant. Och vi hittade ett nytt favoritstycke, Epilogen ur Lars-Erik Larssons Vintersaga. Bra och rolig konsert på alla sätt. Ett extra plus för att de hade en presentatör som berättade lite om musiken de spelade.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0