Ishockey och Madonna

Jag var skönt trött igår kväll. Ni vet känslan. Man arbetar som bara den en period,  både i timmar och i intensitet, men hur det ska påverka en beror på resultatet. Lyckas satsningen kan man pusta ut i vetskap om att varenda svettdroppe hade en mening. Lyckas det inte kan man bli helt sänkt för en period framåt.
Vi hade ursprungligen beställt 500 biljetter per dag till helgens Mellerudsmässa. I onsdags ändrade vi till 1000, för säkerhets skull. I går kom det 1164 betalande!

Det är skönt att se att ordningen är återställd i ishockeyvärlden. De må ha förlorat mot Färjestad igår (kan ses som ett olycksfall i arbetet eller som en ishockeyns u-hjälp) men Brynäs ligger fortfarande etta i Elitserien. Länge leve den äkta ishockeykulturen.
En tidning avslöjade i veckan "hemligheten" bakom att ett gäng som var bottentippat, och som saknar de stora fixstjärnorna, lyckas så bra. De ha en tränare som pratar med sina spelare, en tränare som kan komma in i omklädningsrummet efter en period och säga "Fan va' bra ni spelade", och som berättar för en petad spelare varför spelaren får sitta på läktaren nästa match.
Jag blir förvånad. Inte över att han agerar så, utan över att detta ses som en sensation. Det är ju en sanning som predikats i skol- och ledarskapssammanhang i årtionden. Redan i slutet av 1980-talet slog det individuella medarbetsamtalet genom som metod i arbetslivet. Har ishockeyn upptäckt det först nu?

Glömde tidigare i veckan att kommentera skriverierna om Madonnas tydligen havererade äktenskap.
Låt mig först säga att jag beundrar Madonna (även om det finns delar av hennes produktion som lämnar mig helt oberörd). Ett kvartssekel på toppen i den mest nyckfulla av branscher, ständigt nya inriktningar, och framför allt, hon har, i en mansdominerad värld, själv dikterat villkoren för sin karrlär. I musikindustrin är det oftast männen som utnyttjar kvinnorna, Madonna har gjort tvärtom.
Men jag studsade högt när den stora kvällstidningen på webben rubricerade en artikel med en uppräkning av Madonnas spruckna förhållanden "Madonnas rika kärleksliv". Vadå rikt kärleksliv? Damen har fyllt 50 år och har fortfarande inte hittat sin livspartner, ett kärlekens fattigdomsbevis så gott som något.
Det var prästen Lars-Åke Lundberg som i början på 1970-talet lärde det blivande ukulelemorfarn (och hans blivande fru) att man ska skilja på förälskelse och kärlek. Förälskad blir man snabbt, och ibland många gånger. Har man tur växer det fram kärlek ur förälskelsen. Madonnas liv må vara rikt på sex och förälskelser, men hon har tydligen inte hittat kärleken än.


Kommentarer
Postat av: mia palm

Ja tänk att vi är några stycken som "harvar" på med samma män/fruar år efter år efter år...Min man som varit gift förrut säger att skilja sig ska man passa sig för...det är dyrt som sjuttan. Det verkar kunna bli det för Madonna med.

Nä jag tror jag behåller min en tag till.

2008-10-21 @ 11:50:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0