Göteborgsresa

Utflykt till Göteborg igår. På motorvägen ner (och hem) konstaterade jag det vanliga. Volvoägare kör fort, i alla fall de Volvoägare som kör om mig. Har en liten teori. Eftersom Volvoköpare aktivt stödjer svenskt näringsliv så har de lite rabatt på fartgränserna. De får köra lite fortare än oss andra utan att åka fast. Eller också har fartkamerorna någon slags Volvofilter, som gör att just de bilarna inte syns på bild.
Undrar dock varför detta inte också gäller SAAB-ägare, men det kan bero på att SAAB-koncernen numera ägs av GM.

Klädaffärerna i Göteborg bekräftar att det egentligen är mannen som är det förtryckta könet. Jämför hur mycket yta som upplåts åt damavdelningen med de futtiga kvadratmetrar som herrarna får disponera. Och hela butiker, som Lindex och Gina Tricot, borde att anmälas till DO. Vilken könsdiskrimering, bara kvinnokläder! Det enda vi erbjuds istället är Dressman. Och hur sexigt är Dressman på en skala?
Att uppmana till bojkott skulle ju inte göra saken bättre. Då skulle det tas som intäkt för att ytterligare förstärka obalansen.
Och vad hände med alla herrars utpost i shoppingöknen, Clas Ohlsson? Numera ägnar de sig lika mycket åt tjusiga juldekorationer och annat som faller kvinnor på läppen som åt verktyg och andra väsentligheter!
Och de skivaffärer vi män kunde botanisera i timvis i taget är borta. Inte en skivaffär vare sig på Backaplan, i Nordstan eller i Bäckebol. Vart är världen på väg? Inte konstigt att vi alla handlar på CDon och Ginza.

Konstaterade på IKEA att 15 köttbullar är väldigt många köttbullar. De fyller ut bra. Skulle skippat den där mandeltårtan till efterrätt, och chokladbollen som de frestade med vid kassan.

Kollade statistiken för hur många som läser min blogg. Konstaterade att det bara behövs 2 000 läsare till per dag för att jag ska komma ikapp min son. En liten enkel ökning med cirka 20 000 % och saken är i hamn. HJÄLP!

Kommentarer
Postat av: Ullabritt

Det handlar om återtagande av utrymme. Före 1921, då kvinnan fick lagstadgad rösträtt (försåvitt hon inte var omyndigförklarad, satt i konkurs, eller försörjd av fattigvården) var hon, i bästa fall, ett dekorativt bihang. Nu har vi jobbat i nästan 100 år (nåja, 89 då) för att ta herraväldet. Men det mesta finner ju jämvikten förr eller senare, så om ytterligare ca 100 år bör det föreligga en god balans. Om du fortfarande hänger med då, borde t o m Dressman's utbud te sig ganska sexigt;-))

Ullabritt

2008-10-26 @ 09:22:27
Postat av: miapalm

När det handlar om din bloggs läsare Lasse snackar vi inte om kvantitet utan om kvalitet...eller hur Ullabritt?

Jag ser mig f.ö. fortfarande som ett dekorativt bihang till Kent...eller inte...

miap

2008-10-26 @ 13:02:21
Postat av: Ullabritt

Helt klart, Mia! Och vad beträffar dekorativa bihang, i dag finns det även manliga sådana. I jämlikhetens namn ;-)

Ullabritt

2008-10-28 @ 20:16:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0