OOO-bama

Världen har gått framåt. I mina tonår lyssnade jag till Martin Luther King och hans dröm. Jag var med och sjöng sångerna som föddes i medborgarrättsrörelsen (minns fortfarande med glädje "It Isn't Nice") och 1968 hade vi till och med de sångtexterna som engelskbok i nian. Sveriges Radio gjorde serien "Sounds of Protest, Sounds of Love".
Det tog drygt 45 år från det att några färgade elever vägrade flytta på sig på skolbussen för att ge plats åt de vita tills USA fick sin första svarta president. Det har säkert gått dubbelt sedan kvinnorna i landet fick rösträtt, så de får tydligen vänta lite längre, men å andra sidan var det Bill eller Hillary som egentligen styrde landet.
Grattis USA, och en eloge till John McCain för hans uttalande om att han sätter sitt land främst och därför uppmanar alla att sluta upp bakom den nyvalda presidenten. Det är att respektera vad demokratin handlar om.

Vår lokalradios musiksättare måste ha en stor portion humor. Mitt i det egna programmets hyllningar till Obama spelar man "I Love Europe". Kan det vara en uppmaning till presidenten att inte förverkliga sina tankar om tullmurar som ska försvåra för utländska leverantörer? Och direkt efter ett inslag om segern spelas "Avundsjuk" med Nanne. Avundsjuk på Obama som vann, och enligt DN har 4 och enligt SvD 5 stora problemområden att ta itu med, eller på McCain som slipper alla dessa problem?

Haft två samtal från folk i Vänersborg som idag har upptäckt att Tommy Emmanuel spelar i Mellerud på fredag. Sent ska västgötarna vakna. Alla sittplatser är slut sedan länge. Men välkomna till Spelmansförbundets jubileumskonsert på lördagen. Kul att ha Emmanuel som uppvärmare. Hade varit ännu roligare om han spelat i samma lokal som vi.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0