Monday morning jokes

Morgonens hetaste nyhet är att fynd styrker att den ö som utpekats som den där Alexander Selkirke, förebilden till Robinson Kruse, tillbringade sin ensliga tid verkligen är detta. Undra om nu får döpa om alla andra öar som döpts om till Robinson Crusoe Island.

And now for something completely different. Får en att undra hur hjärnan fungerar:
Det är ett ofta förbisett faktum att Cornelis lånade melodierna till en del av sina mest populära sånger. Så är t ex originalet till "Somliga går med trasiga skor" en gammal ballad vid namn "The House Carpenter", som berättar en sedelärande berättelse om hur en kvinna lockas bort från sin familj av en tjusig man som visar sig vara Djävulen.
"Balladen om Fredrik Åkare och Cecilia Lind" är från början en amerikansk ballad "Monday Morning", där en ung flicka berättar om sitt kommande bröllop. Hon är ung, alltför ung för sångens berättare, som försker få henne att avstå från att gifta sig, men hon konstaterar att när det blir måndag morgon kommer hon att vara fru. Peter. Paul and Mary spelade in den på 1960-talet.

Vi skulle tillbringat söndagskvällen med att se The Rutles, men råkade ut för det värsta jag vet. Sist jag såg den stoppade jag tydligen själva DVD-skivan i fel fodral. Så nu öppnade vi till vår besvikelse en tom DVD-case. Kanske ett tecken att jag ska köpa jubileumsutgåvan (originalet kom 1978) som just släppts. Annars kostar den gamla versionen bara £3.99 på HMV i London. Får växla in några extra pund när vi åker dit nästa gång.
Vi tröstade oss med den fejkade folkmusikdokumentären "A Mighty Wind", av Christoffer Guest som också gjorde "Spinal Tap". Det är en sagolik historia om hur ett antal folkmusikgrupper från 1960-talet återförenas för att hylla sin nyss avlidne promotor och skivproducent. LP-skivor utan hål i mitten, en fullkomligt utspacad Mitch, en folksångerska med förflutet som porrstjärna (huvudrollsinnehavare i filmen "Not so Tiny Tim) coh en tro på att färgerna är universums ursprung är några av ingredienserna. Och precis som i de andra filmerna har någon tagit sig besväret att skriva ett antal fantastiska musikpastischer, i detta fall folkmusikdylika. Se den om du får chansen.

Två dåliga vistar jag kom på igår. (Sonen skruvade på sig och avstod från kommentarer.)
1. "Gillar du verkligen vodka?" "Ja absolut."
2. Vad sa presidentkandidatens fru när de släckt ljuset i sängkammaren? "Oooo...bama!"

Kommentarer
Postat av: ullabritt

Att du Bara(c)kan! I övrigt gör jag som sonen; avstår från vidare kommentar. Ses i kväll.



Ullabritt

2008-11-03 @ 07:36:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0