Skandal i Scandinavium

Tidningarna förbigår detta med tystnad, men jag var där så jag vet vad som hände. Ingen ska säga att jag är en dålig förlorare, men sanningen måste fram.

Tycker inte ni att man ska behandla sin gäster med respekt? Tycker ni inte att detta särskilt gäller om man tar emot gäster med en viss kulturhistorisk tyngd? Och tycker ni inte att detta är särskilt viktigt om man själv utger sig för att vara "goa gubbar"? Visste väl det.
Igår hade Frölunda chansen att visa allt detta. De hade Brynäs på besök, en förening med 12 ishockeyguld i sin CV, mot Frölundas futtiga 3. Men det var ingen hejd på den bristande respekt man visade och de orättvisor som drabbade de stackars gästerna. Jag tar några slumpvis utvalda exempel ur min oändligt långa lista:
* I matchprogrammet saknades namnen på nr 8 och 16 i Brynäs. Programmet nämnde inte ens att de skulle finnas några med de numren. Inte undra på att båda drog på sig långa utvisningar mot slutet av matchen. Och säg, visst är det intelligent att vänta att dra på sig en 2+2-minutersutvisning tills det bara är 1.30 kvar av matchen?
* Frölunda fick göra entre genom en tjusig (nåja) indian, med massor av fyrverkerier (som hade åsamkat Frölunda höga böter om detta varit en fotbollsmatch), medan Brynäs fick komma in via spelabåset.
* En Frölundaspelare hyllades med blommor FÖRE matchen. Inte en enda blomma delades ut till någon Brynäsare, trots att de åkt hela vägen från Gävle denna kväll för att visa upp sig för Göteborgarna.
* Domarna var fruktansvärt partiska. Före det avslutande (idag närmast obligatoriska) slagsmålet hade Brynäs fått sex utvisningar mot Frölundas futtiga tre. Domarna visade dessutom klara tendenser till främlingsfientlighet. 3 av Brynäs utvisningar drabbade en stackars norrman (2 ggr) och en stackars finne.
* Frölunda hade oskicket att göra mål under en av Brynäs utvisningar. Klart osportsligt att utnyttja motståndarens numerära svaghet. Brynäs var mer gentila. Måna om att kampen skulle föras på lika villkor såg de oftast till att snabbt få en egen spelare utvisad så snart Frölunda var en man mindre på banan.
* Frölunda tillämpade dessutom en hög, i högsta grad aggressiv forechecking, och förnekade på det sättet Brynäs att visa upp sitt härliga passningspel.
* Och varje gång Frölunda gjorde mål jublades det och sköts raketer bakom målet (se ovan angående böter). När Brynäs gjorde mål möttes detta med tystnad.

Inte konstigt att Brynäs i pressen framställs som kvällens förlorare. Men förlorade de egentligen? Det kan diskuteras.
Låt vara att Frölunda vann den inledande tiominutersperioden med 3-0 (innan Brynäs hunnit hämta sig från den långa resan), men de avslutande 50 minuterna vanns faktiskt av Brynäs med 2-1. Vilket är viktigast, och vad ska belönas, en löjligt kort period av lyckat spel eller nästan en hel match slit? Jag bara frågar. Inte får den som bara löser de första två uppgifterna på matematik på ett glimrande sätt, men misslyckas med resten, högre betyg än den som misslyckas på de två första, men klarar de 13 återstående?
Jag kräver att Svenska Ishockeyförbundet snarast behandlar frågan och ger Brynäs de tre poäng de så väl förtjänade.

Två andra observationer:
* Karaoken har slagit igenom även på ishockerinkarna. Den unga dam som fick chansen att visa sina vokala färdigheter före matchen valde underligt nog "Du gamla, du fria". Det måste kommit överraskande för matchvärdarna eftersom de inte fick bakgrundsmusiken att fungera, så hon fick sjunga hela sången a capella, låt vara med publikens stöd. Och hon kunde faktiskt hela texten utantill och visade detta genom att demonstrativt vända sig bort från skärmen med texten och istället titta ut över publiken.,
* Domarna är lata. De kunde inte bemöda sig om att åka ut till sekreteriatet och hämta matchpucken inför första nedsläpp. Istället fick funktionärerna köra in den till mittcirkeln med hjälp av en radiostyrd modell av en lastbil. Sorglit att skåda.

Kommentarer
Postat av: Kusinbarnet i Vara

Hej på dig. Kul läsning här. Gillar särskilt dom två sista observationerna från hockeymatchen.

2008-12-09 @ 20:21:58
Postat av: miap

Jag bara måste visa Kent det här. Han var också på matchen...och skyllde också på domarna...fast spelarna är många fler än dom

miap

2008-12-11 @ 19:16:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0