Radio och julstämning

Radio idag, i alla fall lokalradio, verkar mest vara inriktad på att få folk att ringa in eller maila. Vi ska lämna apparaten och gå in på Internet och titta på luckor, vi ska ringa in och gissa på än det ena och än det andra. Fattar de inte att många lyssnar i bilen, och då ska man helst inte ringa?
Och musikläggarna verkar helt ha glömt bort att lyssna på texterna. Igår spelade man Nisse Hellbergs härliga fotbollslåt om lukten av läder (för det är väl en fotbollslåt?). Men den handlar ju om att våren är här och att fotbollssäsongen börjar. Kanske bra att spara den till april.
Sedan ska vi rösta om allt. Vi ska utse Jerringprisvinnare, P3 Guldsegrare, Rockbjörnar .... Fattar inte medierna att det är myckety roligare när en expertjury utser vinnarna, och vi andra sedan för ställa till med lyssnar-, tittar- eller läsarstorm när de utser fel vinnare. Nu måste vi ju själva ta ansvar för resultatet. Usch!

Igår slog jag in skickejulklapparna samtidigt som frugan bakade. Det började kännas att det närmar sig jul. I adventsstaken brinner dessutom tre ljus, ytterligare ett tecken på att julen nalkas.
Nu fattas det bara lite snö. I och för sig ligger det några drivor kvar sedan förra veckan, men det är inte riktigt samma känsla som om hela marken vore vit.

Såg på TV att de ska göra en lång serie i massor av avsnitt om våra sedlar. De första programmen skulle tydligen handla om 20-kronorssedeln, för de talade om Selma. Vilket osökt fick mig att tänka på att det nog snart är dags för semlor. För något år sedan försökte man lansera semlor med saffran i. Jag provsmakade faktiskt en. En fruktansvärd upplevelse. 1+1 blir inte alltid 2.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0