Gubbsjuka och kontraster

Fick ett nytt bevis för minn i ålder räknat allt omfångsrikare ungdom. Den banbrytande TV-programmet Humle och Dumle firar i dagarna femtioårsjubileum. Vad säger det om ens egen ålder när de program man såg som lite har blivit så gamla? Åldras de fortare än en själv? Räknar de dubbla år? Något mystiskt är det.

Igår presenterades också vetenskapliga bevis för att det finns något som skulle kunna kallas gubbsjuka. Är det en slump att dessa två saker kommer på nyheterna samma dag?
Nåväl, kom att tänka på den gamla historien (Brömsen fick dra gamla historier, så varför inte jag):
- Morfar, du kan väl inte jaga flickor i din ålder?
- Dom är inte alls i min ålder.

Igår var en kontrasternas dag. Började morgonen med att skriva på bloggen om superdeppiga låtar, avslutade med en fantastisk konsert på Kulturbuket med Thomas von Brömsen och Majornas 3:e rote. Att ett band med så konstigt namn kan vara så bra. Det var musik när den är som bäst, bra melodier med roliga eller djupa texter, framförda av sångare och musiker som verkligen kan sin sak. Och Brömsen är inte bara skådespelare, han är duktig musiker också. Att han kunde spela klarinett visste jag, men han visade sig vara en jäkel på low whistle och någon konstig exotisk flöjt utan hål där tonhöjden bara regleras med överblåsning. Imponerande! En av årets verkliga höjdare på Kulturbruket.
Men det ska bli kul när Göran Premberg säger till Fairport Convention att han också har spelat på Kulturbruket i Mellerud. Känner jag Simon rätt kommer han att se Premberg djupt i ögonen och säga: "But we have been there twice."

Är förresten snart klar med att ha knackat in hela "Halleluja magistern" i datorn. Sedan ska jag bara layouta och pdf-a. Ni lär ha den tillgänglig på hemsidan före jul. Och oroa er inte. Jag meddelar alla när det är dags, både via blogg och e-mail.

Kommentarer
Postat av: John-Erik

Flöjten som Thomas von brömsen spelade var nog en variant av sälgflöjten som var vanlig i Norden förr i tiden. Den görs av en sälgkvist på våren när saven går till. Numera tillverkas den i plast och metall och kallas då övertonsflöjt eller flageolettflöjt.

2008-12-04 @ 16:50:05
Postat av: Ullabritt

...men Göran har också varit där "twice"...minst! (Folkmusikfestivalen 2004, med Ägir bl a), så Simon får slå honom med något bättre.

Ullabritt

2008-12-05 @ 16:54:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0