God jul

Pepparkakorna är bakade och sillen är inlagd. Julgranen står på plats, fortfarande inte klädd. Tänk, vi har nog den enda plastgranen i Sverige som barrar. men det är klart, den har några dar på nacken.
Bara lite färskvaruinköp kvar, sedan kan julefriden bryta ut med full kraft.

Men först, ett litet nyhetssvep från dagens tidningar:

Drottning Siliva vill ha barnbarn. Kanske det skulle hjälpa på traven om hennes barn fick bjuda hem sina älskade på julafton. Det är intressant att CG och hon gifte sig ungefär samtidigt som jag och min fru. De fick sitt första barn ett år före oss, men vi har två barnbarn och de inget. Kul att veta att man ligger före kungen på något område.

Kalle Anka på julafton tappar tittare. Tror sjutton det. En gång i tiden var det unikt att få se Disneys figurer på TV. Det hände mycket sällan. Nu har Disney flera egna TV-kanaler där Kalle och andra pumpas ut. En gång i tiden var det också jultema i de flesta Disneyfilmerna som visades. Kalle i djungeln är väl rolig, men julanknytningen? Och halva programmet är mest reklam för nya filmer.
Tips: Visa den härliga Disneyversionen av Charles Dickens julsaga, den om Scrooge ni vet, istället. Kanske tillsammans med julverkstan och någon mer julanknuten kortis.
Själv ser jag Karl Bertil istället. Älskar inledningen: "Ty detta var på den tid då julen fortfarande firades till åminnelse av Kristi födelse." Sedan lyssnar jag på Anthony John Clarkes "The Wrong Way Round", där Jesus återvänder till jorden och förbryllad går runt i julruschen och känner sig främmande för allt tingel-tangel. "And all that jingle-jangle, I don't know that song".

Och så den stora nyheten: De ska börja bygga riktiga dubbeldäckare igen i London. Ni känner väl till den klassiska routemastern, där man kan hoppa av och på även om det inte är en hållplats! Livet är nog värt att leva trots allt.

Efter drygt 3 månaders dagligt bloggande (nästan i alla fall) tänkte jag unna mig ett par dagars julvila. Så nästa blogg kommer först på lördag (om inte begäret tar överhanden, men det finns ju julöl och julesprit att döva det med). Tills dess:
En riktigt GOD JUL på er allihop.
Och kom ihåg:
Det finns inga slutgiltiga vetenskapliga bevis för att tomten inte existerar!

Kommentarer
Postat av: Ullabritt

Nä du, ni är inte ensamma om barrande plastgran! Jag dammsög ordentligt i går och sen tog jag högtidligt fram granen och ställde på plats...Sen fick jag dammsuga en gång till, hela vägen från förvaringsplatsen till vardagsrummet. Suck.

Så, du tänker ta bloggfritt, minsann...får väl se hur det blir med den saken. Men klarar du det så är det bra gjort. Tänk för all del inte på oss stackare som blir utan dagens roligaste...

Än en gång; God Jul!

Ullabritt

2008-12-23 @ 08:53:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0